Een bijzondere ontmoeting…

Rwanda_16_08_2014_021 Zaterdag 16 augustus heb ik weer iets van mijn bucketlist kunnen afstrepen. Zo’n once-in-a-lifetime ervaring. Ik heb de gorilla’s gezien, de berggorilla’s!! En het was WAANZINNIG!!!! Nee, niet in de dierentuin, maar hier in Rwanda. Heel bijzonder, want berggorilla’s kunnen je niet vinden in de dierentuin. Hebben ze ooit geprobeerd, maar het dier overleed na 6 jaar. Deze zaterdag hebben wij ze van zeer dichtbij gezien in hun natuurlijke leefomgeving. We moesten er vroeg voor uit de veren, maar dat was het meer dan waard. Er zijn verschillende groepen die hier in Rwanda leven in het Virunga gebergte. Dit parc ligt op de grens van Rwanda, Congo en Uganda. Er zijn verschillende groepen gorilla’s in dit berggebied en de groep die wij hebben gezien heet Agashya.┬áHet is eigenlijk heel moeilijk in woorden te beschrijving wat deze ervaring voor indruk heeft achter gelaten. Waanzinnig, super, ongelooflijk en zo kan ik nog we even doorgaan. De foto’s spreken voor zich en zeggen meer dan 1000 woorden zeggen ze…

Liefs, Petra

Foto’s: Petra van der Spek en Mike Ashby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *