Mijn vrienden en ‘familie’

Header Family and friends

Deze post zit al even in de pen, maar gewoon geen tijd gehad om hem af te maken. Op dit moment alweer bijna een jaar in dit prachtige land en moet bekennen nog weinig last gehad van heimwee…. Al hoewel…toch moet ik bekennen dat vooral de afgelopen 2 maanden ik vaker momenten gehad heb dat er wat heimwee gevoelens waren. Maar dat is al opgelost, want binnenkort kan ik mijn familie en Nederlandse vrienden ook weer even een knuffel geven.

Het feit dat ik redelijk geluk heb met de internetverbinding en mijn telefoon nog steeds een van mijn beste gadgets is die ik heb meegenomen, maakt het allemaal toch een stuk makkelijker om contact met Nederland te hebben. Ik wilde zeggen thuisfront, maar kan eigenlijk niet meer echt zeggen dat Nederland ‘thuis’ is. Home is where your heart is….Dit had ik al ervaren het jaar voor dat ik vertrok, maar dat gevoel is hier versterkt. Toen ik terugkwam uit Ethiopië voelde het ook echt als thuiskomen toen ik weer in mijn huisje in Muramba was.

Waar ik mijn familie en vrienden in Nederland absoluut mis, helemaal op momenten zoals het overlijden van familieleden of speciale gebeurtenissen in het leven van vrienden, heb ik hier ook een nieuwe groep mensen ontmoet die ik toch zeker als mijn familie en vrienden beschouw.

Ik wil jullie graag aan hen voorstellen. Ze zijn mijn luisterend oor, danspartner, mijn hardloopmaatje, mijn sparringpartner, mijn taalcoach, mijn steun en toeverlaat, mijn hulp, mijn veiligheid en vooral hier mijn ‘familie’. Het zijn de mensen die er voor mij zijn als ik blij ben, maar er ook zijn op een mindere dag. Soms staan ze onverwacht voor je neus om je te verrassen of stappen in de eerst mogelijke bus om je troost te bieden. Zij kunnen nooit mijn lieve familie en vrienden in Nederland vervangen, maar ik voeg ze toe aan mij kring van dierbaren. En aangezien ik nog steeds nieuwe mensen leer kennen, zal deze lijst zich vast nog uitbreiden…

friends and family 1 friends and family 2 friends and family 3

Helaas zijn sommigen van de volunteers alweer naar huis, maar ook met hen heb ik nu nog contact via de verschillende vormen van sociale media.

Liefs, Petra

2 thoughts on “Mijn vrienden en ‘familie’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *