VSO

VSO LogoEen lang gekoesterde droom….

Die nu waarheid gaat worden. Al zolang als ik mij herinner, volgens mijn ouders sinds ik 12 ben, zou ik graag ontwikkelingswerk willen doen. Afgelopen jaren heeft die wens in de ijskast gestaan. Soms zijn de omstandigheden er niet naar of liggen de prioriteiten op een ander vlak. Begin dit jaar begon toch die droom weer meer op te borrelen en na een heerlijke wintersport heb ik begin maart de stoute schoenen aangetrokken en ben mij toch eens gaan oriĆ«nteren op de mogelijkheden om deze droom te verwezenlijken. Er zijn verschillende organisaties die bemiddelen voor korte of langere projecten. Uiteindelijk een sollicitatieformulier ingevuld op de site van VSO, de eerste stap is gezet. Na een paar dagen kreeg ik een mail voor de volgende stap, een nog uitgebreider online formulier invullen. Waarom wil je ontwikkelingswerk doen, wat zijn je ervaringen, persoonlijke situatie en nog meer… En dit alles in het Engels. Ingestuurd en dan weer afwachten….

Er was aangegeven dat er binnen 15 dagen een antwoord zou komen, maar het duurde iets langer. Uiteindelijk zelf gebeld, was toch wel heel nieuwsgierig of mijn ervaringen genoeg waren voor VSO. Toen positief nieuws, mijn ervaringen waren goed genoeg om aan de assesmentdag te mogen deelnemen. Nu werd het echt spannend…

Assessmentdag – 12 mei 2013

De nacht voor de assessmentdag heel slecht geslapen… van de spanning. Dit zou weer een hele belangrijke dag zijn. Deze dag bestond uit twee groepsopdrachten en ‘s middags een interview. Dit alles moest in het Engels, tenslotte zou bij een eventuele uitzending ook de voertaal Engels zijn. Een vermoeiende, maar zeer boeiende dag.

Na 2 dagen kreeg ik een mail…daarin stond dat ik ook door assessmentdag was gekomen en dat er nu daadwerkelijk naar een plek ‘overseas’ gekeken ging worden.

…tot vrijdag 5 juli

Er was een tijd aangebroken dat er een heleboel geregeld moest gaan worden. Allereerst welk placement voorstel ging ik krijgen, waar en wat… Ik kreeg een heel leuk en bovenal interessant voorstel. Trainingen moest gepland worden, want er was een kans dat ik 7 september al ergens ging starten en ik had ook nog een mooie vakantie gepland staan. Woensdag 19 juni gestart met de Online cursus en het weekend van 5 t/m 7 juli een voorbereidingstraining in Boxtel. En vrijdag 5 juli kreeg ik het verlossende telefoontje dat ik 7 september naar Rwanda ga. Wat ik daar ga doen en waar ik precies zit, zal ik de komende weken gaan toelichten.

Ik kijk uit naar een hele mooie nieuwe periode, met mooie nieuwe ervaringen.

‘Make dreams come true!’