Woensdag 23 juli….

…was een dag die voor mij enorm contrasterend was. Je hebt soms van die dagen…

Hier werd feest gevierd, terwijl in Nederland het een dag van nationale rouw was. Zo heb ik ook hier dagen meegemaakt waar Nederland in feeststemming was en hier juist geen muziek gespeeld werd.
Ondanks dat Rwanda op grote afstand van Nederland ligt en ik in een dorp woon met weinig voorzieningen heb ik een redelijk goede internetverbinding. Hierdoor is het contact met Nederland erg makkelijk en ‘dichtbij’. Zo ook afgelopen week. Via een nieuws app kreeg ik al het bericht vorige week donderdag dat er een vliegtuig was verongelukt dat vanuit Nederland was vertrokken. Via dezelfde app, Facebook en alle andere sociale media bleef en blijf ik nog steeds op de hoogte van gebeurtenissen in Nederland. Zo ook afgelopen woensdag. Terwijl op de TTC feest werd gevierd vanwege Saint Marie Goretti, ook de naam van de school, was Nederland in diepe rouw. Ondanks de zon, lachende gezichten, het dansen en zaken die bij een feest horen, voelde ik het verdriet en de verslagenheid die op dit moment in Nederland heerst. Het was ook hier best warm, maar ik had kippenvel wanneer ik de berichten las. Er was zelf een moment dat een collega vroeg waar ik met mij gedachten was. Op dat moment legde ik uit wat er gebeurt was en dan bleek dat zij dat helemaal niet meegekregen hadden.

Daarnaast waren er ook weer momenten dat ik volledig met mijn gevoel en aandacht hier was. Ik was gevraagd om de foto’s die dag te maken en zo heb ik deze dag gedeeltelijk door lens beleefd.

Toen na het diner de muziek aanging kon ik (natuurlijk) niet stil blijven staan en stonden we even later met collega’s en enkele gasten te dansen.

Een bericht van uitersten en mijn gedachten zijn dan ook bij al die families, vrienden en anderen die dierbaren verloren hebben. Bij deze ramp, maar ook door andere omstandigheden.

Via onderstaande foto’s wil ik jullie ook laten zien wat hier gebeurde.

Liefs, Petra

2 thoughts on “Woensdag 23 juli….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *