Agnes Water – Surfing

image

Vrijdagmiddag heb ik de Greyhound weer gepakt naar mijn volgende bestemming; Agnes Water. Omdat de bus vanuit Noosa niet naar Agnes Water ging, moest ik overstappen in een andere bus. Alleen deze bus kreeg pech. Dit zorgde uiteindelijk voor een vertraging van 2 uur, maar ook een ontmoeting met een Nederlander die net een VSO project had gedaan. Super leuk gesprek gehad en veel info uitgewisseld.

Uiteindelijk kwam ik i.p.v. 21:00 uur om 23:00 uur aan op de plaats van bestemming, maar ook om deze tijd stond er een busje van de hostel op mij te wachten. Deze hostel was super relaxed en rustig. Bij aankomst kreeg ik een kamer aangewezen, maar hier sliep verder niemand. Kon het beste bed en kussen uitzoeken en heb die nacht ook heerlijk geslapen. Dat is deze vakantie toch al geen probleem. Lig er veel vroeger in dan thuis en ben ook veel vroeger wakker (zonder de wekker te zetten).
De volgende morgen moest ik mij alleen nog bij de receptie melden en toen bleek dat ik alsnog moest verhuizen. Dit was namelijk de ‘late arrivals’ kamer. Maar ook deze nieuwe 6 persoonskamer had nog genoeg keuze :-)…
De zaterdag rustig doorgebracht… aan het zwembad gehangen en gelezen, op het strand liggen zonnen en gelezen én zelfs nog de zee in geweest (die is best koud op het moment), verder de dag niet veel bijzonders.

image

surfing
Zondag was weer een actieve dag. (Ik probeer het af te wisselen, tenslotte ook vakantie.) In Agnes Water kon je namelijk heel goedkoop surflessen nemen. Je begint met instructies op het strand en daar oefen je ook droog hoe je vanuit ligpositie staand op je board komt.
image

Op het droge was dat niet zo moeilijk, maar in het water was toch andere koek. Op het juiste moment gaan peddelen om echt op het breekpunt van de golf te komen dat lukte best aardig, maar om dan ook staand op het board uit te komen en dat langer dan 2 seconden vol te houden was echt lastig.

image

Na lang proberen, vele slokken zout water en wat schrammen op mn knieën is het gelukt om in ieder geval 2 seconden op het board te blijven staan.

Ondanks dat het echt lastig was, hebben we wel super veel lol gehad en wil ik het zeker een keer goed leren. Schijnt Bali hier erg geschikt voor te zijn… (Nee, geen nieuwe hobby, maar nieuwe sportuitdagingen ga ik graag aan…).
Deze zondag verder genoten van het mooie weer en de gezellige mensen in de hostel. Vandaag ook weer mijn tas gepakt, want deze nacht mijn laatste rit met de Greyhound…op naar Airlie beach voor mijn laatste, maar waarschijnlijk mooiste trip.

Tot later!

Liefs, Petra

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *