18 maanden….

Rwanda_Mrt_2015_001Begin maart was ik alweer 18 maanden in Rwanda. De tijd vliegt voorbij (sorry, ik val in herhaling, maar zo voelt het nog steeds) Aangezien toch elke keer bijzondere mijlpalen zijn hebben we dat op een bijzondere manier gevierd, namelijk met een hardloopwedstrijd. Niet alle volunteers deden hieraan mee, maar met een leuke groepje hadden we een auto (lees bus) gehuurd het was namelijk van A naar B route, dwars door het regenwoud, Nyungwe Forest. Het een loop die ooit als grap begonnen is tussen een paar expats die iets origineels voor een van hun verjaardagen wilde doen. Een marathon door het bos. Daar is een halve marathon en een 10km bijgekomen en dit jaar werd er zelfs een Ultra gelopen. Er zijn 3 vaste startplekken en de afstand die je loopt bepaalt je startplek. We finishen allemaal op dezelfde plek, het einde van het bos en het begin van de thee plantages.

Ik liep de 10km, onder het mom van een trainingsloop voor de Two Oceans halve marathon die ik in Cape Town begin April ging lopen. De route door het bos is de doorgaande weg, die tijdens de loop niet afgesloten is. Auto’s en vrachtwagen passeren je dan ook regelmatig en je houdt je hart vast dat ze hun snelheid nu toch wel een beetje aanpassen. Naast het feit dat de doorgaande weg is is deze ook enorm bochtig en zitten er pittige klimmentjes in. Een goed vriendin kon op het laatste moment de fiets van een andere deelnemer lenen, die zelf de laatste 10km wilde lopen. Zij kreeg mij bidon met sportdrank en zou mij halverweg wel inhalen. Dat gebeurde uiteindelijk vlak voor de finish, want ze had nog even gewacht op een andere vriendin die de halve liep, alleen dat duurde iets langer dan gedacht. Het was een pittige, maar fantastische loop.

Bij de finish kregen we water en kwam er op een zeker moment ook meloen te voorschijn. En iedere finisher werd onder luid applaus binnen gehaald. Hierna zou er een afterparty zijn bij een van de luxere hotels in deze regio (de organisatoren waren degene die ook bij een NGO werkte, maar niet als volunteer 😉 ) Wij hebben een drankje genomen en van het uitzicht genoten, voordat we toch maar weer terug naar ons volunteer huis gingen, met de motor.

‘s Avonds hebben we ons nog verwend met een lekkere maaltijd en van het prachtige uitzicht over het meer genoten. Op naar de 2 jaar….

Liefs, Petra

(Photo credits: Becks Clark)

Rwanda_Mrt_2015_033

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *