De eerste week op de TTC

image

Zoals ik al schreef had ik zaterdag mijn eerste meeting met de principal en een drietal docenten. Dit om voor ons allemaal de verwachtingen helder te hebben, maar voor hen ook vooral om helder te hebben wat mijn rol is hier de komende twee jaar.
Het was een goede meeting, maar ook een kennismaking met de ‘Afrikaanse tijd’. We hadden om 8:00u afgesproken, maar voordat de principal er was en we eindelijk waren gestart was het 8:30u. Ondanks dat ik zelf ook altijd erg van het laatste moment ben, moet ik hier toch erg aan wennen. Na deze vruchtbare meeting had ik mijn eerste achterop-de-motor ervaring en mijn eerste alleen-met-de-bus ervaring. Dit eerste weekend gelijk bij een collega VSO-er doorgebracht. Mijn huis was net geverfd, wat een negatief effect had op mijn ogen. Ze mogen hier nog verf gebruiken die in Europa verboden is…. Maar mijn ogen hadden even ‘rust’ en wij konden even onze eerste ervaringen delen.

Maandag echt gestart en direct een bezoek gebracht aan een van de basisscholen in het dorp. De studenten hadden een praktijk uur. Oefenen met lesgeven voor een groep leerlingen. Super leuk om te zien en een geweldige eerste ervaring.
De rest van de week bestond ook uit kennismaking met alle studenten, mensen van het districtkantoor en mede VSO-ers in mijn district.
Daarnaast moesten er ook nog andere zaken geregeld worden; hulp in de huishouding, taallessen, bankrekening openen en uitzoeken wat ik verder nog aan spullen mis.

Ook heb ik al een eerste les gegeven. Ik had een planning gemaakt om alle klassen te bezoeken en bij een klas was de docent er nog niet. Gelijk maar een introductie gedaan en toen de docent niet kwam uiteindelijk met de klas ‘Old MacDonald’ gezongen. Geweldige ervaring!

Zo is de eerste week zeer snel gegaan. Op dit moment nog even in Kigali waar ik een heerlijk weekend heb gehad, maar over een paar uurtjes weer met de bus richting ‘huis’.

Liefs, Petra

2 thoughts on “De eerste week op de TTC

  1. Lieve Petra,

    Wat word je overladen met ervaringen en gebeurtenissen he?! En wat zul je nog veel cultuurshocks ervaren. Het is echt een andere wereld……. en wat een vol programma heb je tot nu toe. Je wordt wel bezig gehouden! Hopelijk heb je binnenkort ook eens tijd voor de wildlife en nature. Knap hoor hoe je het toch allemaal maar aangaat. Veel succes met de opstart van alles en mocht je tips/lesjes nodig hebben. Let me know!
    liefs,
    sabrine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *