Byron Bay

Australie - Brisbane

Australie – Brisbane

Vrijdagochtend om 7 uur kwam ik aan in het plaatsje Byron Bay. Staat bekend als een ‘Hippie’ plaats en een surfplaats. En als je hier rondloopt krijg je inderdaad ook snel het gevoel een stap terug in de tijd te hebben gemaakt. Back in the 70’s…blootvoets en de kleding uit die tijd. Alleen het duurde wel even voor ik dit allemaal weer helder kon zien…want een busrit ‘s nachts is niet aan mij besteed. Slapen lukt voor geen meter in die stoelen / busbanken, gevolg dat ik compleet brak aankwam in Byron Bay. Na te hebben ingecheckt, bij de bar naast de hostel neergestreken en begonnen met een kop koffie en een heerlijk ontbijt (fruit met yoghurt). Hier kon ik rustig wakker worden of eigenlijk bijkomen. Hierna heerlijk rond gewandeld en uiteindelijk op het strand beland en hier lekker rustig liggen lezen in de zon en gekeken naar de surfers. Op een gegeven moment ook nog dolfijnen gespot. Dit is namelijk ook de plek waar bijna het hele jaar dolfijnen en walvissen gezien worden.

Het strand van Byron Bay

Het strand van Byron Bay

Het leuke van het slapen in hostels is dat je heel gemakkelijk nieuwe mensen ontmoet. Bijna iedereen is wel in voor een praatje of spreekt je aan als ze het idee hebben dat je nieuw bent. Zo ook met twee meiden aan de praat geraakt en gedurende mijn dagen in Byron Bay ook best wat tijd met hen doorgebracht.

De kayak's

De kayak’s

Kayaktocht met dolfijnen

Zaterdagochtend stond er weer een leuke trip in de planning…een kayaktocht op zee met dolfijnen. Wat is dit gaaf!! Met tweetallen zat je in een kayak en ik zou met een andere dame gaan, maar zat uiteindelijk met de instructeur. Tijdens de tocht helaas niet veel dolfijnen gespot en zeker niet dichtbij, terwijl dit meestal wel het geval schijnt te zijn. Dat was wel jammer, maar de tocht werd afgesloten surfing over de golven…en dan is zo’n instructeur wel handig. Ik had niet veel te doen, want zijn peddelsnelheid kon ik absoluut niet bijhouden. De hele tocht was een super ervaring en we hadden heerlijk zonnig weer…was volop genieten. ‘s Middags lekker gerelaxed en gelezen en gekeken naar de prachtige sunset vanaf het strand. Deze dag hebben we afgesloten in de Cheeky Monkey’s, hier eerst gegeten en daarna na nog heerlijk gedanst. Maar niet tot diep in de nacht, want ik wilde zondagmorgen een rondje hardlopen. Over twee weken staat er tenslotte nog wel een 14km race op het programma.

IMG_8358

Ook deze ochtendrun was een waanzinnige ervaring. Om 7 uur stond ik naast mn bed (want om 10uur moest ik uitgecheckt zijn), maar dit geen straf. Over het strand met nu de sunrise naar het meest oostelijke puntje van Australië gelopen. Daar nog walvissen gezien en ook genoten van het uitzicht. Dit was nog een pittig tochtje, heuvelop en door het bos gedaald. Het leek een beetje op trailrunning. Was een heerlijke run en mooie afsluiting van mijn dagen in deze hele relaxte plaats.

IMG_8383

Ondertussen alweer in Brisbane aangekomen en hier ga ik lekker ronddwalen in de stad.

Liefs, Petra

IMG-20130728-WA0000

20130728_081327

IMG_8443

4 thoughts on “Byron Bay

 1. Ziet er echt fantastisch uit! Kun je die foto’s ook aanklikbaar laten vergroten? Kunnen we hier nog meer jaloers worden… 😉

 2. Super dat je het mooi hebt, kan ook niet anders. De herinneringen komen weer boven water en ik wil zeker nog een keer terug! Geniet in Down Under…!!!

 3. Hi Peet, ik heb eerst eens even al je verslagen gelezen. Nu ben ik weer helemaal bij. Wat heb je al erg veel leuke dingen gedaan zeg. Gaaf met die dolfijnen en kayakken 🙂 🙂 leuk met de instructeur ha ha ha…..Waar ga je nu naartoe? Al een volgende bestemming gepland? Hier net een paar dagen wat koeler weer…maar opnieuw naar een hitte golf…..
  Nou ik blijf je volgen hoor. Liefs Ilse

 4. Hey Petra,

  Wat een gaaf verhaal zeg!Wat moet het ontzettend mooi zijn om dolfijnen in het echt te zien….dan de walvissen….dat kan niemand jou meer ontnemen!Echt super gaaf.Mooie foto’s ook.Wij zijn nu al jaloers…..haha..
  Geniet lekker daar!
  Liefs esther en Jean Louis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *