Werkbezoek

image

Er werd afgevraagd of ik ook nog wel werk naast de feestjes en de toeriste uitstapjes. Zeker wel, al gaan de TRC werkzaamheden nog niet zo snel als ik gehoopt had, maar toch is er genoeg te doen. Waar de eerste weken in het teken stonden van observaties en het leegruimen van mijn toekomstige TRC, staan er nu vanwege de vakantie regelmatig meetings met de andere VSO-ers gepland en worden er heel veel resources (rijstzakken) gemaakt.

Vrijdag 15 november stond er ook een werkbezoek gepland aan een andere TTC (Teaching Training Center/ PABO). Omdat de TTC waar ik werk nog heel jong is, is er nog helemaal geen resource centre aanwezig. Het is daarnaast ook de bedoeling dat de tutors straks zelf de lessen draaien en het Teaching Recource Centre beheren. Er zijn verschillende manieren om iets nieuws te implementeren, maar ik kies in dit geval voor de coöperatieve manier. Waar mogelijk probeer ik ze dan ook volledig te betrekken bij het opzetten en uitdenken.

Deze vrijdag gingen we dus op werkbezoek bij een andere TTC. Om 6:00u zou we verzamelen om de rit van minstens 3 uur te maken. Het was uiteindelijk 7:00u toen we wegreden. Ik moet nog steeds aan de Afrikaanse tijd wennen…. Maar gezellig was het wel.

image

Onderweg nog een stop gemaakt voor wat versnaperingen of eigenlijk ontbijt (want dat doen ze hier eigenlijk niet) werden we heel hartelijk ontvangen door mijn VSO-collega Roos. Zij vertelde enthousiast over het programma, liet materialen zien en naast rondkijken en vragenstellen, gingen ze zelf ook nog aan de slag. Een hele rijstzak zelf maken was geen tijd voor, maar wel een begin. De proeftekening…
image

Dit bezoek zorgde voor zoveel enthousiasme, dat er direct om een workshop werd gevraagd waar zijn hun kennis kunnen uitbreiden. Nog in december! Dit en een bezoek van mijn ouders heeft voor de vertraging in mijn berichtgeving gezorgd. Komende week is daadwerkelijk de workshop en ga ik met de collega’s van mijn TTC en de omliggende basisscholen leermiddelen (resources) maken.
image

Ondertussen is de TRC ook redelijk startklaar.

Tot snel voor wat meer updates van afgelopen periode.

Liefs, Petraimage

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *