Zes (6) maanden…

image

6 maart…..Alweer zes maanden zijn er voorbij. Het is voorbij gevlogen en ik heb het gevoel dat ik hier al veel langer ben. Deze eerste maanden ook al veel meegemaakt en geleerd.

In september was het toch allemaal wel heel spannend. Wat had ik nou aan reiservaring en al helemaal geen ervaring in een Afrikaans land. De eerste kennismaking met het land was dan ook best wel even een schok, maar een die nu plaats gemaakt heeft voor verliefdheid. Het land heeft toch wel mijn hart gestolen. De mensen zijn vriendelijk en de flora en fauna is prachtig.

Jullie hebben ook al menig avontuur kunnen meebeleven. Via Instagram, Facebook en mijn blog probeer ik jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden. Want er is veel gebeurd en ik heb veel meegemaakt;

 • Lessen Kinyarwanda (moet nog steeds veel moeite doen om het onder de knie te krijgen)
 • De opzet van het tijdelijke Teaching Resource Centre en ondertussen zijn ze ook met de bouw van de nieuwe begonnen.
 • Observaties, maken van leermiddelen, collega bezoeken
 • Meerdere VSO-meetings…een interessanter dan de andere
 • Mijn 1e verjaardag gevierd
 • Bezoek van mijn ouders
 • Al 2x het National Parc Akagera bezocht en veel dieren gezien…de olifant helaas nog niet, dus moet nog een keer terug.
 • Een workshop van een week gegeven in december.
 • 1e kerst en oud & nieuw gevierd
 • Start van het nieuwe schooljaar
 • Eerste lessen gegeven.
 • Belangrijk bezoek gehad van de sponsor van het project
 • Pakketjes met chocola, drop, groene thee met cranberry gehad en hele lieve kaarten
 • Kleding laten maken op de lokale markt
 • Veel plaatsen/ vrienden bezocht
 • Het missen van mijn vrienden in Nederland en daarmee belangrijke gebeurtenissen, zoals geboortes
 • Nieuwe vrienden gemaakt
 • Heel veel Engels spreken (zoveel dat ik al in het Engels ga denken en soms moet zoeken naar de Nederlandse woorden)
 • M’n eerste verwondingen opgelopen..(door te struikelen 🙁 )
 • Nieuwe bezoeken gepland…ja zussen, ik kijk er naar uit
 • De eerste vakantie gepland
 • En nog veel meer

Een droom is werkelijkheid geworden en ik geniet er volop van, nog elke dag! Ik kijk ook uit naar de komende 18 maanden.

Liefs, Petra

3 thoughts on “Zes (6) maanden…

 1. Petra, ik vind het zo stoer dat je zomaar 2 jaar je leven hier even stil zet en een nieuw leven daar opbouwt en dan ook nog een waarmee je zoveel goed werk verricht. Fijn dat het je niet tegenvalt en dat het zoveel voldoening geeft. Heel veel plezier en gniet er van.
  Silvia

 2. Hoi Petra,
  Mooi om je verhalen te lezen en foto’s te zien. Keep up the good work!
  Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *