De feestdagen in Rwanda

image

Na de feestdagen al direct weer in de drukte van alle dag belandt. Maar toch nog even een klein overzicht van hoe mijn feestdagen in Rwanda waren.

Kibuye
Mijn kerstdagen heb ik samen met een andere volunteer doorgebracht in Kibuye. Dit is een paradijsje in het westen van Rwanda. Een van de grotere plaatsen aan een meer, Lake Kivu. Hier hebben wij ons verwend met dagjes aan het water en op het water en een heerlijk kerstmaal in een van de betere hotels. Dit waren een paar dagen waar we heerlijk hebben gerelaxt en genoten van de zon en een goed boek.

Oud en nieuw
Na 2 dagen thuis geweest, gingen we weer door naar Gisenyi. Hier brachten we Oud en nieuw door met een aantal andere VSO-ers. Weer zaten we op een prachtige locatie. Dit keer geen hotels of een guesthouse, maar luxe kamperen, heerlijk eten, lekker kletsen en lezen en een van mijn beste Oud en Nieuw feestjes tot nu toe.
Oudjaarsavond hebben we met een flinke groep heerlijk gegeten voordat de muziek aanging en we tot diep in de nacht gedanst hebben.

Het was wel vreemd om in december in je bikini in de zon te liggen en deze dagen zonder je familie door te brengen. Een kerstgevoel had ik allerminst, maar de familie was toch even dichtbij tijdens onze Skype moment.

Rwandese bridesmaid
En deze twee weken heb ik afgesloten met een heuse Rwandese bruiloft. Een collega ging trouwen en de dag voor haar bruiloft werd gevraagd of ik traditionele kleding wilde dragen. Die kans wilde ik toch niet voorbij laten gaan. Ik moest rond 8:00 uur bij het ouderlijk huis van de bruid zijn. Na eerst geholpen te hebben met het voorbereiden van het eten werd ik in een prachtig Rwandees geheel gestoken en bleek ik opeens deel van de bruidsmeisjes te zijn. Een bijzondere ervaring die ik opsla als een van de mooie herinneringen aan dit avontuur.

20140104_111255[1] 20140104_102917[1]

Liefs, Petra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *