Hong Kong – dag 3,4 en 5

Zondag met mijn neef The Peak opgewandeld. Dit is de hoogste berg van Hong Kong en geeft bovenop een prachtig uitzicht over de stad. Er gaat een tram naar boven, maar wij hebben besloten ons onderaan een van de wandelpaden af te zetten en het te wandelen. Dit was een mooi, maar ook zeer warm tochtje. Het was maar 2km, maar we gingen berg op.

Boven konden we onze shirts uitwringen. Gelukkig een droog shirt in mijn tas gestopt….

image

Op de top een heerlijke lunch gehad en daarna de taxi gepakt naar Stanley Market. De tocht er naar toe was al prachtig, maar de markt zelfs was ook erg leuk. Dit was een lokale markt waar je een heleboel kan kopen voor soms een kwart van de prijs die je in Nederland zou moeten betalen.

Hier heerlijk gesnuffeld en rond gekeken. Want hier stonden ook een pier en een gebouw welke verplaatst zijn vanuit het centrum om ze te kunnen bewaren. Er is namelijk in het verleden heel veel gesloopt om alle wolkenkrabbers te kunnen bouwen. Deze dag hebben we afgesloten met een heerlijke homemade curry van mn neef.

Relax dagje
Maandag heb ik uiteindelijk een relax dagje van gemaakt. Beetje uitgeslapen, hardgelopen (in de gym), m’n boek uitgelezen en mn tas weer een beetje ingepakt. Daarnaast ook gekeken naar een plan voor de eerste dagen in AustraliĆ«. Voor de avond was er een boot gereserveerd, waar we de verjaardag van een vriend van een vriendin van Gerald en Belynda vierde. (Snappen jullie het nog ;-)). Super gezellig en een mengelsmoes van vele nationaliteiten…Colombiaans, Brits, Kiwi’s, Aussies… Heerlijk gegeten, gekletst, veel gelachen en gedanst. En we hadden een super uitzicht op deze prachtige lichtstad. Bij thuiskomst nog een tijd gekletst, maar was een mooie afsluitende avond.
image

Laatste dagje Hong Kong

Dinsdag zat het eerste deel van mijn vakantie er al weer op. De ochtend rustig gestart en de laatste spullen ingepakt. Vast ingecheckt en toen moest ik echt weer afscheid nemen van mijn neef. Aangezien ik ‘s avonds pas zou vliegen, deze dag nog naar Kowloon geweest. Eerst bij de Airport Express mijn tas vast ingecheckt, daar geen omkijken meer naar tot in Sydney. Toen naar de ferry gegaan en deze naar Kowloon genomen. Je kan je hier vergapen aan winkels van de allerduurste merken en je dus compleet failliet shoppen, maar daar ging ik niet voor. Ik ben naar Kowloonpark gegaan en heb daar het Hong Kong historisch museum bezocht. Echt de moeite waard, ook de Ding Dynasty kwam voorbij en de ontstaansgeschiedenis van Hong Kong en hoe het veranderd is. Einde van de middag naar het vliegveld gegaan en daar het deel Hong Kong afgesloten en het vluegtuig naar Sydney genomen. Maar hier de komende dagen meer over.

image

Liefs, Petra

0 thoughts on “Hong Kong – dag 3,4 en 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *